1422789.jpg

Ohje on lähes kokonaisuudessaan napattu Sekasopan Marielta; kiitos!

Vuoka n. 28-30cm

Pohja:

  • 125g margariinia
  • 3,75dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1dl emmentalraastetta
  • ½tl suolaa
  • ½dl kylmää maitoa

Täyte:

  • 400g jauhelihaa (itse käytin nautaa)
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • ½tl kuivattua basilikaa tai pari oksaa tuoretta basilikaa silppuna
  • 2rkl tuoretta persiljaa silppuna
  • mustapippuria
  • ripaus valkopippuria
  • pari kierrosta Chili Expolosion -maustetta
  • grillimaustetta
  • 7 kirsikkatomaattia puolitettuina
  • 2dl emmental-mozzarella-edam-raastetta

Munamaito:

  • 3 munaa
  • 1 prk ruokakermaa
  • ½dl maitoa
  • ½tl suolaa
  • ½tl paprikajauhetta
  • mustapippuria

Ota liha huoneenlämpöön n. 30min ennen valmistusta!

Kuori ja pilko sipuli hienoksi. Kuullota pannulla öljytilkassa. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää maustett ja murskattu valkosipuli. Sekoita ja nosta liedeltä.

Laita rasva kulhoon ja nypi jauhot joukkoon. Lisää leivinjauhe, suola, juustoraaste ja sekoita. Lisää kylmä maito ja puristele kunnes taikinasta tulee yksi pallo. Älä vaivaa turhaan, ettei sitkisty! Painele taikina piirasvuoan (28-30cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja esipaista pohjaa 200C n. 8min.

Valuta tomaattimurska kevyesti. Kaada murska pohjan päälle. Lisää paistettu ja maustettu jauheliha, ripottele pinnalle n. 1dl juustoraastetta ja persiljasilppu. Sekoita kevyesti.

Riko kulhoon munat ja lisää ruokakerma ja maito. Mausta pippurilla, suolalla ja paprikajauheella. Vatkaa kevyesti sekaisin. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele loput juustoraasteesta pinnalle. Pistele puolitetut tomaatit pinalle. Silppua halutessasi vähän persiljaa koristeeksi. Paista 175C (kiertoilmauuni 150C) uunin alatasolla n. 25min tai kunnnes pinta on saanut hieman väriä ja täyte hyytynyt. Anna jäähtyä ja vetäytyä hetki.