1243622227_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1243622189_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän ihanuuden idean ja suurimman osan aineksista löysin Kinuskikissan blogista (Juhlapöydän raitakakku). Aivan ihana kakku!!!! Pikkaisen muuttelin aineksia, joten pääsin edullisemmin, kun ei tarvinu tuoreita mansikoita ja vattuja vielä ostaa liiemmin. Pikkaisen piti mansikoita ostaa, et sai reunusta ja päällistä nätimmäks ;). Itse en omista reunakalvoja, joten vähän siks nuhruinen on kakun reuna. Mut eipäs vaikuttanut makuun. Tämä kyllä yllätti ihanuudellaan vieraamme, mieheni sekä minut itsenikin :D!

Pohja:
180 g Digestive-keksejä
75 g margariinia (tai voita)

Halutessasi täytteen reunoille:
tuoreita mansikoita

Täytemousse:
6 dl kuohukermaa
300 g vaniljatuorejuustoa

Täyte 1:
1 liivate
130 g valkosuklaata
120 g smetanaa
1 rkl vettä

Täyte 2:
3 liivatetta
200 g mansikoita (itse käytin kaupan mansikkahilloa + muutama soseutettu mansikka)
½ dl sokeria

Täyte 3:
3 liivatetta
200 g vadelmia (käytin kaupan vadelmahilloa)
½ dl sokeria


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.

Mikäli tuoreita mansikoita on saatavilla, voi kakkuun tehdä marjoista kauniin reunuksen. Leikkaa mansikat ohuiksi siivuiksi. Paina mansikat vieri viereen vuoan reunaa vasten. Täytteen hyytyessä ne kiinnittyvät kakkuun.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Jaa vaahto kolmeen yhtä suureen osaan.

Täyte 1:

Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita ensimmäiseen vaahtokolmannekseen suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivate. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia ennen seuraavaa kerrosta.

Täyte 2:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita toiseen vaahtokolmannekseen liivate-mansikkasose, loput mansikkasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa jälleen n. 15 minuuttia.

Täyte 3:

Toimi kuten mansikkatäytteen kanssa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita viimeiseen vaahtokolmannekseen liivate-vadelmasose, loput vadelmasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia ennen vuoasta irrottamista.