1222657.jpg

Kun niitä kuoreita tänään lounaaksi paistelin, mietin mihin muuhun kuin leivitykseen voisin ruisjauhoja käyttää... No nappasinpa jauhopussin kyljestä ohjeen ja tekasin Ruisruutuja. Nehän olikin tosi mukavia ja vaihtelua kaupan leivälle. Tässä ohje:

  • 5dl vettä
  • 2tl suolaa
  • 2rkl sokeria
  • ½dl öljyä
  • 1ps (11g) kuivahiivaa
  • 4dl ruisjauhoja
  • 5dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpöisemmäksi. Lisää suola, sokeri ja öljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää jauhot taikinanesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle reilusti ruisjauhoja ja taputtele n.1cm:n paksuiseksi levyksi. Leikka levy taikinapyörällä neliöiksi. Anna kohota liinalla peitettynä 30-40min. Paista 225 asteessa n.20min. Ruisruudut ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.