1361911.jpg

Tämän ohje on napattu Taikinaterapialta, Kiitos!

Täyte:

  • 6 liivatelehteä
  • 500 g rasvatonta maitorahkaa
  • reilu dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
  • vajaa dl appelsiini-mangomehua (Juissi)

Kiille:

  • 1,5 prk mangososetta (Piltti)
  • 2 liivatelehteä
  • noin 0,5 dl appelsiini-mangomehua

Pingota pienen (halk. 18 cm) irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi ja laita kääretorttupohjan pala vuoan pohjalle. Kostuta kevyesti appelsiini-mangomehulla. Tämä täytemäärä riittää isompaankin (halk. 24 cm) vuokaan, mutta siitä tulee luonnollisestikin silloin matalampi.

Vaahdota vispi ja lisää joukkoon rahka, sokerit ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna mehutilkka kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut ja puristetut liivatteet. Kaada täyte vuokaan pohjalevyn päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Laita pieneen kattilaan mangosose ja mehu. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen ja sulata liotetut liivatteet kuumaan soseeseen. Kaada mangosose varovasti kakun pinnalle ja hyydytä jääkaapissa kunnes kiille on kunnolla hyytynyt.

Päällä helmiäiskuulia sekä Omar-ruusuja.