Taas innostuin tyhjenteleen laatikoissa lojuvia pusseja ;). Tällaisia tuli.

HIIVALEIPÄ

Juuri:

  • ½l vettä
  • 30g hiivaa
  • 2rkl siirappia
  • 6dl hiivaleipäjauhoja

Taikina:

  • 2tl suolaa
  • 30g juoksevaa margariinia tai öljyä (itse tein rypsiöljyllä)
  • n. 8dl hiivaleipäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää siirappi ja 6dl jauhoja ja sekoita. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia niin, että se alkaa kuplia. Valmista taikina lisäämälllä juuritaikinaan suola, rasva ja vaivaa sekaan jauhoja niin, että taikinasta tulee hyvä leipoa leipiä.

Leivo taikinasta heti alustuksen jälkeen 3 isoa hiivaleipää. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä.

Pistele tai kirstele pinta viilloin. Paista leipiä 200 asteisen uunin alatasolla 20-25min kauniin ruskeiksi. Parasta tuoreena!

Itse leivoin yhden "leivän" ja kahdesta palasta isomman vuokaleivän (joka sai vähän liikaa väriä :(, oli 30min uunissa).

1327439.jpg