Oli jääny jossain vaiheessa paistin pökkylä pakastimeen ja nyt piti siitä loihtia ruokaa perheelle. Pitäis enemmän tyhjentää tuota pakastinta, mutta eipä ole ollut kunnon pakkasia ulkona, et olis voinu sulatella (vien lasten ammeessa yms. pakasteet siksi aikaa pihalle)... Mutta tällaista siitä paistista tuli

1244350.jpg

  • 1,2kg  possun ulkofilettä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 sipulia

Marinadi:

  • 1dl ruokaöljyä
  • 2rkl soijaa
  • 2tl rouhittua mustapippuria
  • 1tl suolaa
  • 1tl basilikaa (tai lipstikkaa/rakuunaa)
  • 2tl ketsuppia
  • 1tl sinappia
  1. Kuori valkosipulin kynnet ja leikkaa ne pitkittäin 2-3 siivuksi.
  2. Tee lihaan veitsen kärjellä n. 2 cm syviä viiltoja ja työnnä kynnenpalaset viiltoihin.
  3. Valmista marinadi paistopussissa kaatamalla sinne kaikki marinadiaineet. Pidä pussin suuta suljettuna ja puristele pussin läpi kaikki aineet sekaisin.
  4. Laita liha pussiin ja puristele pussin läpi marinadi tasaisesti lihan ympärille.
  5. Pilko sipulit lohkoiksi (4-6 lohkoa per sipuli) ja lisää pussiin. Sekoittele hiukan puristelemalla.
  6. Anna marinoitua tunnin verran, puolikin riittää.
  7. Paista lihaa paistopussissa 180 asteessa noin 1,5 tuntia /kg. Voit välillä ottaa pussin uunista ja heilutella hieman, että liha maustuu ja kostuu tasaisesti. Kypsä liha on erittäin mureaa.

Lisukkeena keitettyjä perunoita, paprikaa, tomaattia, kurkkua ja mung-pavun ituja.