12 kpl

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 24 pehmeää toffeemakeista (itse käytin Dumlea!)

Koristeluun

  • 50 g mantelikrokanttirouhetta (esim. Daim, ite käytin pussinperiä Wiener Nougat Crushista sekä kaupan "seeprarullia")
  • 1 dl kaakaotomusokeria
  • 1-2 rkl vettä

Sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Lämmitä seosta, muttä älä anna sen kiehua!

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja perunajauho keskenään. Lisää kuiva-aineseosta ja rasva-maitoseosta vaahtoon vuorotellen vähän kerrallaan. Kuiva-aineseos kannattaa siivilöidä taikinaan.

Täytä (paperi)vuoat taikinalla. Älä täytä täyteen asti vaan noin 3/4 kustakin vuoasta. Pane jokaiseen vuokaan kaksi toffeemakeista.

Paista uunin keskitasossa (225C) noin 10-12min, isoja muffinseja noin 15min. Anna muffinsien jäähtyä. Sekoita kaakaotomusokeri ja vesi. Koristele tomusokerikuorrutteella ja ripottele päälle mantelikrokanttirouhetta tms. Jos pidät runsaammasta kuorrutteesta, voit tehdä sen kaksin- tai kolminkertaisena. Itse tein kaksinkertaisena ja aika reilusti tuli, lorisi yli reunojen. Laitoin sotkua estämään muffinsien alle leivinpaperin, ni ei haitannut. Kerrankin on kunnolla suklaata :D! Kaunottaria näistä ei tullut, mutta hyvin upposi yksi jos toinenkin tämän 5-henkisen perheen suihin ;)...

1272226.jpg