SUOSIKKITORTTU

1192603.jpg

Torttupohja

200g sulaalastuja sisältäviä keksejä

75g voita

 

Suklaatryffeli

125g voita

3dl kuohu- tai vispikermaa

500g tummaa suklaata

½dl vahvaa kahvijuomaa

 

Pinnalle kaakaojauhetta ja suklaapäällysteisiä kahvipapumakeisia (itse käytin suklaarusinoita)

 

Vuoraa halkaisijaltaan 22cm:n irtopohjaisen vuoan pohja tuorekelmulla. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai huhmaressa (muovipussin sisälläkin onnistui ;)) melko pieniksi muruiksi. Sulata torttupohjan voi ja sekoita keksinmuruihin murumaiseksi seokseksi. Painele seos ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Jäähdytä pohjaa hetki.

Sulata tryffelin voi kattilassa ja lisää siihen kuohukerma. Kiehauta ja ota kattila kuumalta levyltä. Taita suklaa paloiksi seokseen ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää kahvi ja sekoita ainekset tasaiseksi kiiltäväksi tryffeliksi. Kaada tryffeliseos vuokaan torttupohjan päälle ja jäähdytä. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin ja jähmetä sitä siellä vielä ainakin 4h. Irrota kakku vuoan reunoista terävällä veitsellä. Kakku säilyy hyvin, joten voit valmistaa sen hyvissä ajoin etukäteen. Koristele makusi mukaan ennen tarjoamista :).