Laitetaanpa tänne tällainenkin, mikä tuli tänään tehtyä. Moni vieras tykkäsi, vaikkei ihan oman suun mukaista _herkkua_ ollut. Joku voi tykätä enempi kuin toinen ;). Tässä silti mahdollisuutta moneen! Eli täytteitä voi kehitellä ziljoona erilaista, toteutus- ja kasaustapa vaan sit sama. Ei hullumpaa :D!!! (ohje napattu kirjasta "Maistuvat voileipäkakut")

1976974.jpg

8-10 palaa

4 pehmeää neliskulmaista ohutleipää (itse käytin "rullaleipää" ja meni aika reilusti, n. 1pkt)

Poronpaistitäyte:

  • 2½dl maitorahkaa
  • 2dl hienonnettua rucolaa
  • 100g savustettua poronpaistia tai suolalihaa (mä tein suolalihasta)
  • 2-3rkl raastettua piparjuurta (mun mielestä vähempikin riittää)
  • 1 maustemittallinen (ripaus) mustapippurirouhetta

Koristelu

  • ½dl puolukoita
  • rucolaa

Sekoita maitorahka, hienonnettu rucola, kuutioitu liha, raastettu piparjuuri ja mustapippurirouhe. Levitä seos leiville. Leikkaa jokainen leipä pituussuunnassa neljäksi, noin 4cm leveäksi kaitaleeksi. Rullaa yksi kaitale lyhyestä päästä aloittaen rullalle kuten kääretorttu ja jatka sen jälkeen toisella kaitaleella, kunnes kaikki leipä on käytetty. Koristele puolukoilla ja rucolalla.

Tämä voileipäkakku on valmistettava samana päivänä kuin se tarjotaan, muutoin leivästä tulee liian märkää.