1222661.jpg

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100g (savu)kinkkua
  • 400g jauhelihaa
  • ½tl suolaa
  • ½tl mustapippuria rouheena
  • 1tlk valmista tomaattikastiketta
  • 1dl vettä
  • 1dl persiljaa (tai basilikaa) hienonnettuna
  • 250g lasagnelevyjä

Juustokastike

  • 3rkl juoksevaa margariinia
  • 3/4dl vehnäjauhoja
  • 8dl maitoa
  • 150-200g juustoraastetta
  • ½tl suolaa
  • muskottipähkinää
  • ½tl viherpippurirouhetta

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutio kinkku. Ruskista jauhelihaa hetki pannulla, lisää sipulit ja valkosipulit. Paahda, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää mausteet, kinkkukuutiot ja tomaattikastike. Kaada vesi tomaattikastiketölkkiin ja lisää pannulle. Jätä odottamaan. Valmista juustokastike. Sulata margariini kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita. Kaada maito joukkoon erissä, samalla hyvin sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes sakenee. Lisää juustoraaste ja mausteet. Anna juuston sulaa joukkoon ja sekoita kastike tasaiseksi. Kokoa lasagne uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle juustokastiketa, nosta lasagnelevyt päälle. Annostele jauhelihaseosta ja juustokastiketta levyjen päälle. Nostaa päälle uusi kerros levyjä ja niiden päälle jauhelihaseosta ja juustokastiketta. Jatka kerroksien tekoa. Jätä päällimmäiseksi levyt ja kaada päälle juustokastiketta. Kypsennä 175 asteessa noin 40min. Anna seistä hetki, tarjoa salaatin kanssa.