Tämä ohje on 8-10 hengelle, kuvan kakussa määrät tuplattu (paisi leivinjauhetta n. 1½ tl)

1361912.jpg

Taikina:

  • 180g margariinia tai voita kuutioituna
  • 1tl vaniljasokeria
  • 3½dl sokeria
  • 4 keltuaista
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 3/4dl kaakaojauhetta (itse käytin ehdottomasti tummaa)
  • 1dl kookosrouhetta (en löytänyt, hyvin toimi kookoushiutaleet)
  • 2dl piimää
  • 4 valkuaista
  • ripaus suolaa

Suklaatäyte:

  • 400g tummaa suklaata
  • 250g margariinia tai voita sulatettuna
  • 1 1/3 dl (siis yksi ja yksi kolmasosa ;)) tomusokeria

Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija n. 20cm) margariinilla. Leikkaa vuoan pohjalle sopiva pala leivinpaperia.

Vispaa rasva, vaniljasokeri ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan kokoajan samalla vatkaten.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakojauhe. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Lisää kookosrouhe ja piimä.

Vaahdota valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

Kypsennä kakkua 200C uunissa noin 1h.

Jäähdytä kakku ja leikkaa se kolmeen kerrokseen.

Sekoita suklaa ja rasva keskenään kulhossa. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vispaa täyte puuhaarukalla notkeaksi ja levitä se kakun väliin ja päälle.