Vihdosta viimein sain minäkin testattua Baileys-kakkua. Nappasin ohjeen täältä (kiitos Canelialle!). Harmi, ettei koristukseen ollut kinuskikastiketta, jouduin säveltään nomparelleilla ja vanhoilla pikeeri- sekä marsipaanikoristeilla. Miten te muut saatte pinnan niin tasaiseksi? Mun oli hirmu vaikea tasoittaa kun vuoan reunat tuli vastaan... Syötyä kyllä tuli silti ja mies sanoi, et tämä on kakku, mitä sais olla useasti =D.

Pohja:

200 g Digestive-keksejä (noin 14 kpl)
75 g voita

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita ne sulatetun rasvan joukkoon. Näppärästi käy pakastepussin sisällä ja nuijii läpi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi sen päälle.

Täyte:

3 liivatelehteä
1 dl Baileysiä tai muuta vastaavaa kermalikööriä
2 dl kuohukermaa
400 g mascarponea
160 g tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi ja liuota ne sitten likööriin, jonka olet kuumentanut kiehumispisteeseen asti. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita siihen mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri.

Liruttele jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon, sekoita koko ajan huolellisesti. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön ajaksi

1259462.jpg1259470.jpg